ICT-werkplekken voor straatkinderen in Kigali
Home
Nieuws
Meer over dit project
Reisverslag

Partners
Media

Links
Contact

Nieuws

Gedurende het project zullen hier belangrijke nieuwtjes te vinden zijn. Van nieuw naar oud:

Live verslag

8 juni 2006
Goed bericht van Femke en Irma uit Rwanda!
Het heugelijke is geschied: er is internet mogelijk in Kicukiro, Rwanda. Maandag zijn we begonnen met het installeren van de computers. De broeders hebben fantastische bureaus gemaakt die ieders verwachting te boven gaat.
De computers werken en zijn allemaal aangesloten op de server. Het was nog even wat werk, maar uiteindelijk hebben we het dus ook voor elkaar gekregen om te kunnen internetten. Niet helemaal zoals we zouden willen: er is slechts internet mogelijk op een van de computers, en wel via de mobiel (dus niet erg snel). Maar in Rwanda gaan ze zich op de toekomst voorbereiden en dat betekent dat er geen moeite meer wordt gestoken in het aanleggen van telefoonlijnen. Heel hip Rwanda belt met de mobiel en dus is het internet ook mobiel.
Volgende maand is er alweer een andere manier van internetten beschikbaar en daar zullen ze dan gebruik van maken. In augustus staat alweer het nieuwste van het nieuwste voor de deur. We hopen dat we ze de rest van de week nog voldoende wijs kunnen maken in de wereld van het installeren van nieuwe mogelijkheden.
Helaas kunnen we door deze trage internetverbinding geen remote access mogelijk maken en wordt het ook heel lastig om de eerste foto's te uploaden. Ook de beloofde podcast is waarschijnlijk niet mogelijk. Wellicht dat we na onze terugkomst nog een persoonlijk bericht kunnen achterlaten voor de liefhebbers van een audioverslag.


Naast onze vorderingen wat betreft het computerlokaal kunnen we jullie vast vertellen dat Rwanda een gigantisch mooi land is. We stonden versteld van het uitzicht dat alleen al het vliegveld van Kigali te bieden had. Daarnaast zijn alle mensen bijzonder vriendelijk en de broeders bij wie we logeren helemaal. We worden echt in de watten gelegd. Twee keer per dag worden we verwend met een warme maaltijd en iedere maaltijd wordt beeindigd met een schaal vol vers (en lokaal) fruit. We komen niets te kort. We hebben een fantastische tijd en genieten ook nog volop van de dagen die nog gaan komen.

Tot (wellicht) een volgend (live) verslag,

Femke en Irma

Vertrokken!

1 juni 2006
Vandaag vertrekken we naar het verre Afrika. Morgen (2 juni) zullen we in de ochtend aankomen in Kigali. Aldaar zal het avontuur beginnen. Hoe alles precies zal verlopen is ook voor ons natuurlijk nog een verrassing. Als het meezit, zullen we regelmatig verslag uitbrengen van de vorderingen wat betreft het computerlokaal en onze indrukken van de reis, het land, de mensen etc. Blijf de nieuwspagina volgen voor nieuws uit Rwanda!

LuCie opbrengst bekend

9 mei 2006
Vandaag werd een rommelmarkt en loterij georganiseerd door de Lustrum Commissie van studievereniging Inter-Actief. De obrengsten hiervan komen ten goede aan dit project en de internetkosten in het bijzonder. Aan het eind van de loterij werden de opbrengsten bij elkaar opgeteld en uiteindelijk is er bijna EUR 250,- bijelkaar gebracht. We willen iedereen die ons project gesteund heeft door lootjes te kopen heel erg bedanken.

Sponsoring computers rond

7 april 2006
Vandaag heeft een vruchtbaar gesprek plaatsgevonden met vertegenwoordigers van de bedrijven Qlict, ComputerSOS en CSL-HSI. ComputerSOS en CSL-HSI gaan voor een groot deel de hardware leveren die wij voor dit project nodig achten en wij zijn daar natuurlijk heel er blij mee. Zeer binnenkort zullen de computers geinstalleerd worden en kan het materiaal voorbereid worden op vertrek.

Datum vertrek bekend

10 februari 2006
We weten wanneer het hele avontuur gaat plaatsvinden! Van 1 t/m 11 juni zullen wij weg zijn om het werk aldaar te verrichten. We zullen dan computers een plek geven, internet proberen aan te leggen en instructies geven aan diegenen die ermee zullen werken. We hebben er ontzettend veel zin in. Nu we ,nadat we de inentingen reeds hebben ontvangen ook de datum weten, wordt het allemaal extra spannend. Het komt steeds dichterbij!

Sponsoring door Microsoft definitief

10 november 2005
Vandaag kregen we te horen dat de sponsoring van Microsoft nu officieel is. Microsoft gaat voor ons de besturingssystemen en Office-pakketten leveren. Wij zijn hier erg dankbaar voor!

Artikel in de Tubantia

1 november 2005
Vandaag is er een artikel in de Tubantia verschenen over het project. Klik hier voor een scan van het artikel. De digitale versie van het artikel (makkelijker leesbaar) vindt u hier of op die van de Tubantia (hiervoor moet u zich eenmaal registreren).

Interview op Enschede FM

27 oktober 2005
Het interview op Enschede FM heeft plaatsgevonden. Naast het feit dat we het erg leuk vonden om eens een kijkje in de keuken te mogen nemen van de radiozender, hopen we dat veel mensen ons verhaal hebben gehoord. Klik hier als u de opname (mp3) wilt beluisteren.

Uitnodiging van Enschede FM ontvangen

20 oktober 2005
Naar aanleiding van de kranteartikelen hebben we een uitnodiging ontvangen om over ons project te praten op Enschede FM. Dit zal plaatvinden op donderdag 27 oktober om ongeveer 20:40 uur in het studentenprogramma Track 21.

Artikel in UTnws verschenen

20 oktober 2005
Nog geen dag na het artikel in het huis-aan-huis blad verscheen vandaag het artikel in het UTnws. Wederom een leuke foto en een mooi verhaal. De online versie van het artikel is te vinden op de site van het UTnieuws.

Artikel verschenen in huis-aan-huis-blad Enschede

19 oktober 2005
Vandaag is er een artikel verschenen in het huis-aan-huis-blad van Enschede. Het is erg gaaf om het eerste resultaat te zien van de media-aandacht die we hebben opgezocht. Een leuke foto en een mooi verhaal. De scan van het artikel is hier te bewonderen.

Partners:
Qlict
ComputerSOS
ComputerSOS
XtrActive
DeTi
Een project van:
De Universiteit Twente
Faculteit ELAN
Stichting Karibu